Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Αιχμαλωσία των εργαζομένων .

Η οικονομική κρίση υπάρχει και έχει χτυπήσει όλους. Έχει χτυπήσει τις επιχειρήσεις – εργοστάσια με μείωση των εξαγωγών, έχει χτυπήσει τα σουπερ μάρκετ με μείωση των πωλήσεων έχει χτυπήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, έχει κτυπήσει της εταιρίες καυσίμων μείωση της πώλησης καυσίμων, έχει χτυπήσει της τράπεζες με μείωση των συναλλαγών και τέλος έχει χτυπήσει και τους εργαζόμενους.
Τους εργαζόμενους τους έβαλα τελευταίους γιατί έτσι εμφανίζονται και από τα Μ.Μ.Ε.
Ας δούμε όμως τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση.
Η κυβερνήσεις και οι τράπεζες βοηθούν της επιχειρήσεις - εργοστάσια παγώνοντας τις όλες τις οφειλές τους. Επίσης εν μέσω κρίσης και με τη δικαιολογία μη κλίσουν μπορούν άνετα να κάνουν μείωση προσωπικού και μείωση κόστους με διαθεσιμότητες ελαστικά ωράρια τετραήμερη απασχόληση πάγωμα των αυξήσεων . Άρα το χάσιμο τους μειώνεται αρκετά σε σχέση με την κρίση .
Τα σουπερ μάρκετ έχουν την συνεχή αύξηση των ειδών πολύ πάνω του πληθωρισμού και με αυτό τον τρόπο μειώνουν και αυτά την χασούρα από την κρίση. Επίσης και αυτά έχουν την βοήθεια από το κράτος και τις τράπεζες και το κέρδος με τα εργασιακό κόστος. όπως και οι επιχειρήσεις – εργοστάσια
Οι εταιρίες καυσίμων επωφελούνται από την μείωση της τιμής του αργού διεθνώς χωρίς την ανάλογη μείωση της τιμής της βενζίνης έτσι καλύπτουν την χασούρα τους και έχουν την βοήθεια από το κράτος και τις τράπεζες και το κέρδος με τα εργασιακό κόστος. όπως οι επιχειρήσεις – εργοστάσια και τα σουπερ μάρκετ.
Οι τράπεζες έχουν εκτός από τα προβλήματα ρευστού και συναλλαγών έχουν και την βοήθεια σε όλους τους προηγούμενους άρα πρέπει να είναι οι πιο χαμένες από όλους .
Αμ δε εκεί έρχεται το κράτος και δίνει τα δισεκατομμύρια ώστε να έρθουν και οι τράπεζες στα ίσα τους.
Και ερχόμαστε τώρα στους εργαζόμενους. Τους τελευταίους που χτυπάει η κρίση σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Αυτούς δεν τους αγγίζει βέβαια άμεσα η κρίση.
Αλλά. Έχουν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις από επιχειρήσεις και τα σουπερ μάρκετ τα ακριβά καύσιμα τις ακριβές υπηρεσίες από τις τράπεζες .
Και το σημαντικότερο έχουν να αντιμετωπίσουν το σημαντικότερο το φόβο στην εργασία τους με πολλούς τρόπους .
Μπορούν να βρεθούν χωρίς λόγω στο δρόμο οποιαδήποτε στιγμή.
Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι είναι αιχμάλωτοι στην ίδια τους τη δουλειά . Δουλεύουν χωρίς να μπορούν με τα χρήματα που παίρνουν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα. Και δεν υπάρχει ελπίδα. Πάγωμα μισθών σου λέει ο ένας αύξηση 1% σου λέει ο άλλος. Και δεν φτάνει αυτό έχουμε τις διαθεσιμότητες και . 3 μήνες το χρόνο με μισό μισθό. Και τετραήμερα το ¼ του μισθού σου δηλαδή χαμένο
Δεν σου φτάνουν τα χρήματα με τίποτε και παίρνεις και λιγότερα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτε . Γιατί ότι όλα αυτά είναι νόμιμα και υπάρχει και η κρίση σου λέει ο εργοδότης και αν δεν κάνουμε αυτά δεν θα κερδίζουμε . Λες και τόσα χρόνια που κερδίζανε έδωσαν ποτέ από το κέρδος τους στους εργαζόμενους . Τα κέρδη δεν τα μοιραζόμαστε αλλά τις ζημίες όμως τις μοιραζόμαστε. Και είναι αιχμαλωσία γιατί δεν μπορείς να φύγεις με τέτοια ανεργία που να πας. Από την άλλη χάνεις άμα φύγεις και την αποζημίωση. Οπότε αναγκάζεσαι να δουλεύεις χωρίς να μπορείς να καλύπτεις ούτε τα απαραίτητα ή να είσαι άνεργος. Και μέσα σε αυτά ούτε συζήτηση για πάγωμα των χρεών σου από τις τράπεζες ή κάποια βοήθεια από το κράτος .
ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου